Usein kysyttyä Wallas-lämmittimistä

Olemme koonneet tälle sivuille usein kysyttyjä kysymyksiä Wallas-lämmittimiin liittyen. Jos et löytänyt vastausta omaasi, niin ota yhteyttä. Autamme mielellämme.

Millaista polttoainetta Wallas käyttää?

Esso Blue -valopetroolia ei enää saa, joten polttoaineeksi käyvät alifaattiset hiilivedyt. Suosittelemme kotimaisia valmistajia, kuten Neste, ja Telko .Neste on tuonut markkinoille uuden polttoaineen, jolla on Wallas-hyväksyntä. Telkon valmistama  Erikoispetrooli on myös oikein sopiva ja sillä on myös Wallas-hyväksyntä.

Nalle suosittelee näitä tuotteita .

Kuinka pitkään polttoaine säilyy ja kestää?

Vaihda aina keväällä koko polttoainemäärä. Talven aikana venelämmittimen polttoaineeseen kerääntyy vettä ja osa aineesta parafinoituu. Nämä ovat myrkkyä sekä pumpulle että huopasarjalle. Puhdista polttoainesäiliö erittäin hyvin. Huuhtele kuumalla vedellä ja anna kuivua avonaisena riittävän kauan.

Onko suodatin tarpeen?

100% tarpeellinen! Vaihda suodatin joka toinen vuosi.

Paljon Wallas-lämmitin kuluttaa virtaa?

Valopetrolikäyttöinen venelämmitin ottaa virtaa n. 8 amp startissa noin 3-4 minuutin ajan.

Tämän jälkeen virran kulutus on 0,5-0,7 amp. 100 A/h akku jaksaa pyörittää laitetta 55-70 tuntia ilman latausta. Tällöin akun varauksesta on purettu 40-50%. Tämä on raja, jotta akun purkauksessa ei tulisi ylittää. Syväpurkaus kuluttaa akkua paljon, jolloin sen elinikä lyhenee.

Diesel Wallas-venelämmitin ottaa virtaa startissa hieman reilummin, mutta käynnistyksen jälkeen kulutus on sama kuin valopetrolivenelämmittimillä.

Miten lämmitin tankataan?

Mökillä Wallas-lämmityslaite toimii varmemmin, kun polttoaineessa ei ole likaa tai vettä. Puhdista Wallas-mökkilämmittimien polttoainesäiliöt kerran kaudessa. Käytä suodatinta!

Käytä suppiloa, jossa on tiuha, kiinteä suodatin. Veneissä pitää tankata aina sihdin läpi.

Miten isopropanoli toimii?

Isopropanoli poistaa vettä lamppuöljystä. Tämä on tarpeellista kondenssiveden ja suoranaisten lorahtamisten poistoon. Samalla poistuu kerääntynyttä parafiinia. Käyttöseos 5- 10 %. Yliannostelu heikentää lämmittimen tehoa.

Kuinka venelämmitintä kannattaa käyttää?

Käytä Wallas-venelämmitintä usein ja pitkään, jotta venelämmitin toimii ja veneesi on kuiva. Lyhyt "saunaksi" lämmittäminen lisää ilmankosteutta, jolloin veneen tekstiilit imevät kosteutta itseensä vielä enemmän. Pitkä lämmitys miedolla lämmöllä luo viihtyisyyttä ja mukavuutta. Asenna lisäakku(ja) huvipuolelle tarvittaessa. Vaihda aina kaikki järjestelmän samalla puolella olevat akut kerralla.

Akkujärjestelmä veneeseen?

Nalle suunnittelee ja asentaa akkujärjestelmiä, jotka toimivat. Kysy lisää!

Miten Wallas-lämmitintä huolletaan?

Huolla Wallas-venelämmitin valmistajan ohjeen mukaan ja käytä aina vain alkuperäisosia.

Venelämmitin tarvitsee toimiakseen virtaa ja puhdasta polttoainetta. Alle 11,5v jännitteellä laite ei käynnisty. 4-6mm² sähköjohdot ovat usein tarpeen. Poista ylimääräinen johto.

Suosittelemme, että kaikki venelämmittimet kytketään ohi päävirtakytkimien. Tällöin venelämmitin saa tasaisempaa jännitettä, eikä sitä voida "vahingossa" sammuttaa täysiltä tulilta pääkytkimestä.

Palotapahtuman säätö tarvitsee aina erikoislaitteita, jätä se ammattilaiselle. Nallella on huoltokapasiteettia myös talvella. Keväällä sitä ei ole juuri kenelläkään.

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä

Olemme huomanneet, etteivät rakkaat vaimomme mielellään tule veneeseen, jonka wc, jääkaappi tai lämmitin ei toimi. Laitathan siis ihan jo perhesovun vuoksi nämä asiat kuntoon syksyn ja talven aikana – ei kiireessä keväällä tai pari päivää ennen loman alkua.